Отлагат всички мачове от последния кръг на футболното първенство

Троянци са втори, но с изигран един мач по-малко

В Български футболен съюз(БФС) след обсъждане се взе решение да се  отложи целия следващ кръг в Първа и Втора лига, в окръжните футболни групи, детски групи  за пролетния полусезон . По този начин отборите, засегнати от пандемията, да са в равнопоставено положение.

 Последният мач  за първата половина  от първенството     на А ОФГ Ловеч  между „Чавдар“ Троян  с  „Изгрев 2013“ (Ябланица)  се отлага, както  и всички останали мачове от групата. Това бе съобщено от Николай Денчев, председател на Областния съвет на БФС  Ловеч.

Троянските  футболисти приключват есенния полусезон  на второ място, но с един изигран мач по-малко от временния водач  „Ботев“ Луковит.  Причината е, че отборите в групата са нечетно число и един тим почива  всеки кръг. Изравняването на изиграните мачове  ще  се получи в края на футболното първенство, поясни Димитър Колев, председател на Управителния съвет на ФК „Чавдар“.

Троянци  са на второ място с 16 точки от изиграни 8 мача и един  изигран мач по-малко. Има пет победи, един равен мач и две загуби.  Головата разлика е 21:12 .

Потърсихме треньора на мъжете Боян Иванов да сподели какво мисли за изиграните  мачове досега.

Той е  твърдо е уверен, че  ще продължат да се борят до края на първенството за първото място. Момчета се стараят, раздават се на терена, но  ще търсят и нови футболисти, да се подсили отбора.

„Имаме нужда от нови сили, няма да е лесно. Трябва да се знае, чe  момчета играят без пари. Единствено от любов към футбола. Пожелавам на всички да са живи и здрави.“

От футболен клуб “ Чавдар“ Троян ни уведомиха, че традиционният турнир за малки вратички „Купата на Кмета“  в зала се отлага във времето заради пандемията от COVID-19.

Ръководството пожелава на всички свои фенове, родители, спонсори и състезатели късмет, здраве.   „Да спазват всички противоепидемиологични мерки, за да може пролетта да продължим да се виждаме по трибуните.“ – завършва Димитър Колев.

Временното класиране
1. Ботев (Луковит) 9 мача  17

2. Чавдар (Троян) 8  мача 16

3. Озрен (Голям извор) 8  –  16

4. Априлци 2001 (Априлци) 6 –  11

5. Изгрев 2013 (Ябланица) 9  –  8

6. Вежен (Тетевен) 7 –  6

7. Балкан (Български извор) 7 1 0 6 4:22 3

Свързани статии

Back to top button