Взрив в Белодробна Болница

Видео

В двора на Белодробната болница в град Троян се чу взрив и прозорците се разтресоха. Излязохме на терасата, виждаше се огън и се чуваше свистене от изтичане на газ. Подадохме сигнал на 112 и пожарникарите се отзоваха много бързо. Чух, че е от кислородни бутилки”, разказват свидетели.

В момента служители на РУ на МВР Троян Полиция и троянската пожарна са на мястото. Реакцията е била светкавична  на всички институции, за което им благодарим за предотвратяването на по-голяма беда.

„“Сигнал до 112 ни вдигна по тревога. Бяхме на място със зам. областния управител Илиян Тодоров, с момчетата на Пожарната и РУ на МВР. Тръба, водеща към кислородните бутилки, захранващи едно от отделенията на Белодробна болница се е пръснала. Няколкото болни с пневмонии веднага са захранени с кислород от кислороден концентратор. Няма риск нито за хората от квартала, нито за болните. Утре сутринта повредата ще бъде отстранена.„“

Потърсихме за информация началника РСПБЗН Троян, Петър Петров. Той отговори, че е имало огън.  Самият кислород не гори, но поддържа горене. Най вероятно е горял самия маркуч или други горими материали намиращи се наблизо. В среда от чист кислород гори и метал“.

Информацията от Пресцентъра на ОД на МВР Ловеч може да прочетете ТУК

 


Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Проверете също
Close
Back to top button