Информация за легловата база в COVID- отделенията в Троян

От вчера в двора на болницата са монтирани две шатри за изчакване на пациентите

На територията на област Ловеч със заповед на директора на РЗИ са определени 169 легла за лечение на пациенти с коронавирусна инфекция. В МБАЛ Ловеч са определени 65 инфекциозни легла, към момента са заети всички легла, в СБАЛББ Троян – определените легла са 69, заетите 50. От днес МБАЛ Троян(11), МБАЛ Тетевен и МБАЛ Луковит приемат пациенти, насочени от ЦСМП или личните лекари със съмнение за ковид-инфекция. Общо леглата в посочените трите  лечебни заведения са 32. В МБАЛ „Кардиолайф“ са определени три легла за пациенти с кардиологични заболявания, при които е установен и COVID-19, което дава възможност такива пациенти да бъдат лекувани комплексно.

Управителят й д-р Цветомила Дудевска поясни, че от определените 69 легла за пациенти с положителни проби за коронавирус в момента са заети 50.В МБАЛ-Троян няма свободни легла за лечение за коронавирус
От вчера в двора на болницата са монтирани две шатри. Те са предназначени не за прегледи, а за изчакване на пациентите, тъй като болницата от два месеца разполага с такъв кабинет, в който се извършва и пробонабиране за PCR-тестове.
Ние тази схема сме я разработили още преди няколко месеца и не е необходимо да се правят прегледи във фургони, тъй като ние имаме помещение, поради факта, че болницата е в различни сгради. Информирали сме Министерството, че шатрите са за изчакване навън, на открито на пациентите и главно за амбулаторните пациенти, които искат PCR-тест„, поясни д-р Дудевска.

Управителите  и на двете болници в Троян са с COVID-19, на домашно лечение.

Автор:
Даниела Балабанова
Източник
БТА

Свързани статии

Back to top button