Вероника Тодорова се прибра в родното си място

Днес научихме, че  Вероника Тодорова – музикант от европейско ниво, носител на титлата “Майстор на Германия” и на престижни награди в редица европейски държави и  след 17 години в Германия и по 170 концерта годишно на европейска сцена  е учител по музика в ОУ “Иван Вазов” в Дебнево.

Тя се е срещнала с кмета на Община Троян Донка Михайлова относно станал вече традиция музикален фестивал „„JAM ON THE RIVER“ .

С  нея  са обсъждали как може да предаде знанията и уменията си на повече деца от общината и да се впише в културния живот на Троян, планирахме музикален фестивал за 2021 г. в Дебнево. Разбира се нейните ангажименти за концерти в Германия и за обучения остават, но ще бъдат по-кратки.

„Вероника ми сподели, че тук е нейното място и тук се чувства щастлива. Дъщеричката и вече се справя добре в училище. Добре дошла у дома,  Вероника Тодорова!“

„Имам една лична кауза – да съумеем да подкрепим решенията на поне няколко емблематични имена от различни професии да се върнат в общината. Вярвам, че те ще дадат нови професионални и обществени критерии и стимули за развитие. „,  споделя още Михайлова.

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button