Затварят четвъртъчния битак в Троян до второ нареждане

Зеленчуковият (фермерския) ще работи

Поради зачестилите случаи на инфектирани болни и тревогата на населението традиционният за Троян  пазар   за промишлени стоки – битак,  в четвъртък няма да се провежда до второ нареждане. Това сподели  управителят на Общински пазари ЕООД Росен  Веселинов за сайтовете  „Троян експрес“ и Oblasta.com

Зеленчуковият (фермерския) ще работи, поясни управителят. Ще бъдат спазени разпоредбите на министър Ангелов да има вход и изход.  Да не се допускат хора без маски. Ще има указателни табели.

Мярката е свързана с безопасността и с цел да се избегне струпване на много хора на едно място.  Заповед ще бъде  издадена от утре, 10.11.2020г.  от  Веселинов.

От Временния оперативен  щаб  съобщиха, че високата  заболеваемостта в общинска администрация се е разпространила от служителите, които са осъществявали контрол върху магазини, ресторанти, обществени пространства, детски градини, училища, здравни кабинети, от хората на строителните обекти и местата, в които гражданите имат нужда от социална подкрепа. В намален състав, но при нормален ритъм, ще работят служители от отделите „Услуги на гражданите“, „Местни приходи“ и „Социална и здравна политика“ .

Отново напомняме , че носенето на лични предпазни средства остава в сила за всички търговски обекти. При посещаването им собствениците и служителите трябва да изискват поставянето на маски от страна на клиентите, както и на входовете и изходите да има наличие на дезинфектанти.

Related Articles

Back to top button