Димитър & Христо представят вторият си албум „Най-доброто време“

През 2018 година те представиха дебютния си албум Крила. Песента им „Девойко“ от него вече е в учебниците по музика за 10 клас.

Първият сингъл в новия албум е обработка на „Лале ли си, зюмбюл ли си“ от Димитър Атанасов от дуета. Може би най-интересното тук е, че записът е направен в Концертната зала на пещера „Съевата дупка“ в края на 2020 година.

Аранжиментът далеч не е само акапела, а съчетание с електронен звук и предварително създадени ударни инструменти. Всичко се случва на живо по време на самия запис. Видеото на песента от пещерата може лесно да бъде намерено в канала на Димитър & Христо youtube – Sing Song studio.

Другият кавър в албума е по песента „Блажени години“ с българския текст на Георги Минчев. Може би малцина знаят, че оригиналът на песента с американски автори. Дуетната версия Димитър прави за Националният отбор по художествена гимнастика на Германия по препоръка на тогавашният им треньор – Нешка Робева. С г-жа Робева дуетът работи по 4 спектакъла в най-големите спортни зали в големите градове всяка година, но юбилейната 20-та година на шоуто трябваше да бъде отложено заради спазването на забраната за събиране на много хора на едно място.

В албумът „Най-доброто време“ влизат и няколко неиздавани песни на дуета, а всички текстове са на позитивна и празнична тематика. За това важна роля имат двете коледни песни на дуета. „Моята Коледа“ е изпълнена и изсвирена заедно с Мартина Иванова и Кристиан Грънчаров. „Коледа дойде“ е записана с гласовете на Вокален ансамбъл Фортисимо по повод 14-тата годишнина от създаването на песента на 24 декември 2006. През 2009 много слушатели обикват песента в изпълнението на участниците в Мюзик айдъл 3. Тогава тя стана и най-харесваната коледна песен в национална класация.

Приятели,  Албумът   вече  е  наличен във всички форми онлайн платформи. Може да подкрепите певците и албума, като го закупите на минимална стойност.

Димитър & Христо представят вторият си албум „Най-доброто време“
Димитър Атанасов, Нешка Робева и Христо Младенов

 

Източник
Димитър & Христо – Sing Song studioФейсбук

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button