Иван Миховски: Духът на новата 2021 година започва да променя света

Новогодишен поздрав от народния представител Иван Миховски

Скъпи троянци,

Напоследък, като вървя по улиците, чувам хората да споделят, че е по-добре 2020г. да не беше се случвала изобщо. Когато миналата година по това време си пожелавахме щастие, късмет и успех, никой от нас не предполагаше какво ни очаква. Нападна ни нещо, което ни шокира. Мнозина изгубиха работата и хляба си. Светът сякаш опустя, затворен между стените на домовете ни. Но по-лошото е, че загубихме хора, които обичаме.

Тия дни постоянно се сещам за думите на Марин Радевски, когото също изгубихме наскоро. Той обичаше да казва, че за да си пълноценен човек, трябва да мислиш и за духа си. Трябва да се развиваш, да се радваш на нещата, които не можеш да купиш с пари. Колко прав беше!

Именно в такива времена разбираме колко е ценен човекът до нас. Колко важни са всъщност хората, които иначе рядко можем да видим като медийни герои – лекарите, учителите, учените. И колко е важно да пазим ранимите хора на изкуството. В тежки моменти именно те могат да повдигнат духа ни. И точно те го направиха – пяха песни през социалните медии, организираха концерти онлайн, лекуваха чувството ни за хумор.

Всъщност, коварният вирус ни напомни, че всеки един човек без изключение, е ценен и стойностен! Че всеки заслужава внимание и подкрепа!

Да, точно ТИ, приятелю, си толкова ценен, че можеш да събереш богатството на цялата планета в сърцето си и да започнеш промяната от себе си и собственото си семейство.

През последните трудни месеци, заедно с мои приятели и съмишленици, опитвахме да помагаме. Сигурно е било недостатъчно и може би сме го правили по един наивен начин. Но беше от душа и сърце! Сърцето ми се изпълваше с радост, когато разбирах и за други хора, които помагат. Та нали именно това ни прави хора!

Сега предстои да посрещнем следващата 2021г. Чакаме я с притеснение, но и с много надежда. Ние, троянците, сме корави балканджии! Нас така трудно могат да ни уплашат! Не се даваме лесно! Затова вярвам, че Новата година ще бъде по-добра и по-успешна. Знам, че ще се справим! Заразата няма да е вечна. Светът ще се пребори и с това, както се е справял и с други проблеми през вековете.

Да завъртим заедно часовниковите стрелки с надежда и когато се слеят точно в 12ч тази нощ, да прегърнем най-близкия човек до себе си и да благодарим на Бог, че ни даде вълшебен фенер, който да освети Пътя на 2021.

Вярвам, че идва годината, в която Духът започва да надмогва материята и всеки човек, който споделя трапезата и имането си с другия, ще намери Любовта във всичките й измерения.

Да бъде Светлина!

Ивайло Тодоров

Системен и Уеб администратор и фотограф на медията.
Back to top button