Хората с големи сърца не умират

Отиде си от света един от най-ярките и високо ценени бизнесмени последните години – инж. Марин Радевски. Той загуби битката с Ковид-19, а беше все още в разцвета на силите си.

Като израз на заслужено уважение към паметта на Марин Радевски Община Троян и Читалище “Наука” откриха в НЧ “ Наука“ траурен кът, където всички граждани, желаещи да изразиха своите съболезнования в съболезнователна книга и да поднесат цветя.

Стотици троянци, колеги, служители, приятели  на Марин Радевски изразиха скръбта си в социалната мрежа във Фейсбук и оставиха венци и цветя на признателност към благодетеля на Троян в траурен кът, който бе поместен НЧ“Наука-1870″ Троян
Малки и големи се поклониха пред големия човек. В книгата за съболезнования бяха написани много искрени думи на благодарност.  Хората с големи сърца не умират! Поклон!

Понякога се раждат хора-епохи. Хора, които сами по себе си са свят, наистина са епоха.
Такъв човек беше Марин Радевски.
След като си отиде, Троян вече никога няма да е същият.
Дано има и други такива, но е много, много трудно.
Марин беше човекът на новото – бизнесмен, фабрикант, предприемач.
Но беше и очарователно старомоден – да помогне, да подаде ръка, да те изслуша.
Носеше в себе си духа на нашето детство – когато не беше правилно да си зъл, да си егоист, да заграбиш, да ритнеш под кръста.
Сега, когато се навъдиха необизнесмени – ловко гадни, неприветливо алчни, зинали да погълнат всичко, смело крачещи по душите и главите ни – Марин ще ни липсва.“, написа Ангелина Иванова в своята Фейсбук страница

Утре, НЕДЕЛЯ, 6 декември  поклонението от 9:00 ч. до 14:00 ч.

 

 

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button