Криминална хроника за Троян, 03.12.2020 г.

Полицаи от РУ Троян са иззели пушка и боеприпаси за нея, в хода на специализирана полицейска операция проведена на 02 декември, съвместно със Зонално жандармерийско управление-Плевен, с цел противодействие на битовата престъпност и посегателствата срещу собствеността. При операцията, проведена под надзора на Районна прокуратура Троян, е извършено претърсване в частен дом в Априлци, където полицаите са открили незаконно притежавана пневматична пушка и 38 боеприпаси за нея, както и устройство за стрелба с капси.
По случая е образувано бързо производство, а собственикът на имота е задържан в РУ Троян.
В хода на специализираната операция, в жилище в Троян, обитавано от криминално проявено и осъждано лице, полицаите са открили и иззели суха, зелена тревиста маса, с бруто тегло 40 грама. След тестване с полеви наркотест, веществото е реагирало положително на канабис.
По случая е образувано досъдебно производство, а обитателят на имота е задържан за срок от 24 часа в РУ Троян и работа по случая продължава.

На 02 декември около 10.25ч. в с.Дебнево, 51-годишен мъж от Априлци при управление на лек автомобил е загубил контрол над превозното средство, напуснал е пътното платно и се е ударил в метална порта на частен дом. В резултат на инцидента водачът е с травма на главата, без опасност за живота.

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button