Криминална хроника за Троян, 29.12.2020 г.

На 25 декември около 12.45ч. в РУ и РС ПБЗН Троян е получен сигнал за пожар, в къща в с.Орешак. При гасене на огъня е открит трупа на 80-годишния собственик на имота, който е бил трудноподвижен. Изгорели са още 3 м2 дюшеме, домашно имущество и са опушени около 40м2 стени. По случая в РУ Троян е образувано досъдебно производство и работата продължава.

В периода от 23 до 28 декември на територията на ОД МВР-Ловеч са регистрирани общо 6 пътни инцидента, при които са пострадали 11 човека.
На 26 декември около 00.50ч. в с. Дебнево, 26-годишен мъж от селото при управление на лек автомобил на мокър и хлъзгав път е загубил контрол върху управлението на превозното средство и се е ударил в крайпътен стълб. Водачът е откаран за преглед във ФСМП-Троян с рана на главата, прегледан е и е освободен. Пробата му за алкохол с техническо средство е отчела 0.98 промила в издишания въздух. На водачът е съставен акт за нарушение на ЗДВП

В РУ Троян е образувано досъдебно производство след получен на 26 декември сигнал, че 35-годишен мъж в явно нетрезво състояние е повредил страничните огледала на 4 леки автомобили, паркирани на ул. «Стефан Караджа» в града. По случая е образувано досъдебно производство и работата продължава.

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button