Легитимността на туризма с коне и имаме ли закон регламентиращ конния туризъм ?

Това е акцента в поредния 18 брой на „ Конете на България“, който ще се излъчи тази сряда (9 декември) от 21:00 ч по Агро тв.

Екипа на единственото предаване посветено на конете ще нищи темата с двама авторитети от конните среди – Даниел Сираков (собственик на конна база и къща за гости и VI -ти мандат председател на комисия по туризъм и околна среда, към Общински съвет Троян) и Владимир Павлов (Председател на Българската асоциация за конен туризъм). Трябва ли да се сложи ред сред морето от конни бази и кой трябва да свърши тази нелека задача ? Достатъчно ли е само едно изречение в Закона за туризма ( чл. 3 (2) т.14 „Туристически обекти са конните бази за любителска езда и маршрути за конен туризъм“ ) върху което да стъпи цялата дейност по разходките и преходи с коне. Всички ли, които предлагат този вид туризъм са наясно с рисковете и последствията от липсата на ясен регламент и застраховки или тази празнота в закона дава правото на всеки, които има кон и седло да печели от конен туризъм ?
По темата можете да се включите и вие, като споделите вашето отношение тук, на тази страница.
Със забавна анкета с най-малките ездачи в конния туризъм ще се включи и стажант – репортера на предаването Ивана Николова.
Друго заглавие, което сме подготвили на вниманието на широката публика е „Конят в рекламата“. Защо и как четириногия вихрогон извъднъж се оказа търсен герой в рекламни клипове и билбордове ? Случайно или не в година на пандемия, криейтив специалистите опряха до асоциации и визуализации в рекламите именно с животното олицетворяващо свободата. Тук своите усещания и мисли ще споделят рекламните специалисти Иво Божков и Юлия Славов – Тонев, които освен конни хора са и участници именно в рекламни клипове с коне.
Броят не е за изпускане. Така че, не забравяйте, тази сряда 9 декември от 21:00 ч, по Агро тв, предаването „Конете на България“ !

Източник
ТВ АГРО

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button