Милена Тодоровa – 33-та

Преследването на 10км. при дамите и щафетата на 4х7.5км. при мъжете сложиха край на третия кръг от Световната купа по биатлон, който се проведе в Хохфилцен (Австрия).

Милена Тодорова потегли от 52-ра позиция в надпреварата при жените и след само две грешки в стрелбата се изкачи до 33-то място. Този резултат носи на младата ни биатлониската 8 точки за генералното класиране, които са първи за нея през настоящия сезон.

Марте Олсбу Ройселанд от Норвегия завъртя две наказателни обиколки в хода на състезанието и завърши на първа позиция. Победителката от спринта Динара Алимбекова (Беларус) повали всички 20 мишени и завърши на втора, а последното място на подиума е за Жулия Симон (Франция) с три грешки в стрелбата.

Българският квартет завърши на 18-та позиция в щафетата при мъжете. Димитър Герджиков, Владимир Илиев, Антон Синапов и Благой Тодев се запазиха от наказателната обиколка и използваха общо 11 допълнителни патрона.

Победата в надпреварата е за биатлонистите от Швеция (0+8). На второ място се класираха фаворитите от Норвегия (1+11), а трети останаха представителите на Германия (0+7).

Следващият четвъртък стартира четвъртият кръг за Световната купа, който отново ще се проведе в Хохфилцен (Австрия).

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button