Милена Тодорова записа най-добрия български резултат – 29 място

Милена Тодорова записа най-добрия български резултат и получи право да участва в утрешното преследване.

Това се случи по  време на спринт на 7.5км. при дамите се проведе във втория състезателен ден от кръга за Световната купа в Хохфилцен (Австрия).

Биатлонистката от Троян сбърка два пъти в хода на надпреварата и финишира на 29-та позиция в крайното класиране. С този си резултат Милена Тодорова спечели нови 12 точки за генералното класиране за Световната купа.  Още две българки взеха участие в надпреварата на 7.5км. Даниела Кадева завъртя две наказателни обиколки и финишира 91-ва, а Мария Здравкова е 97-ма със същия брой грешки в стрелбата.

Норвежка доминация на почетната стълбичка. Тирил Екхоф сбърка веднъж и записа 15-та победа в своята кариера. На второ място с чиста стрелба се класира Ингрид Ланмарк Тандреволд, а Мартен Олсбу финишира трета с една наказателна обиколка.

Милена Тодорова завърши на 41-о място с четири грешки и на 3:22.2 минути след победителката, Тирил Екхоф,  на 10 км от Световната купа по биатлон за жени в Хохфилцен (Австрия).

В генералното класиране за Световната купа след осем старта води Марте Олсбу Рьойзеланд с 355 точки, която днес завърши седма. Втора е Хана Йоберг с 351 точки, а трета – Динара Алимбекова от Беларус с 305 точки. Милена Тодорова е 61-а с 20 точки.

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button