Милена и Владо се класираха за преследванията

Милена Тодорова е единствената българка, която ще вземе участие в дамското преследване в неделя

Спринтовете на 10км. за мъже и 7.5км. за жени дадоха началото на втория кръг от Световната купа по биатлон, който се провежда в Контиолахти (Финландия).

Владимир Илиев записа най-добрия български резултат за деня. Биатлонистът от Троян сбърка два пъти и завърши на 40-то място. Антон Синапов направи същия брой грешки и зае 55-та позиция. И двама ще стартират в преследването в събота.

Младите попълнения в отбора Владимир Оряшяков и Благой Тодев финишираха на 95-та и 97-ма позиция, съответно с една и три наказателни обиколки.

Тарей Бьо беше безпогрешен на стрелбището и триумфира в спринта. Тройката допълниха Арнд Пайфер (0) и лидерът в генералното класиране Йоханес Бьо (1).

Милена Тодорова е единствената българка, която ще вземе участие в дамското преследване в неделя. Тя сгреши три пъти от положение „прав“ и зае 57-мо място. Даниела Кадева е 97-ма с четири грешки, а Мария Здравкова остана 99-та със същия брой наказателни обиколки.

Хана Йоберг повали всички 10 мишени и записа втора победа за сезона. На второ място също с чиста стрелба се класира Анаис Шевалие-Буше, а третата позиция е за Елвира Йоберг с една грешка в стрелбата.

Източник
Пресцентър БФ по биатлон

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button