Почина благодетелят на Троян, инж. Марин Радевски

След дълго боледуване почина инж. Марин Радевски, собственик на фирма „Калинел“ и дългогодишен общински съветник. Това съобщи в своята Фейсбук страница народният представител инж. Иван Миховски. Марин Радевски загуби битката с коронавируса.

„Не мога и не искам да повярвам!
Защо винаги на добрите се случва???“ , сподели Миховски.

„Поклон пред човека, който даде работа, надежда и перспектива на Троян. Искрено уважение към Почетния гражданин. Троянци ще го помним и ще го носим в сърцата си.„, написа кметът на Община Троян Донка Михайлова

По професия е машинен инженер, специалност Текстилна техника, завършил ВМЕИ – София. Управител и едноличен собственик на „Калинел“ ЕООД от създаването му преди 25 г и до сега. Калинел е най-големия работодател в Ловешка област.

Професионалист и експерт в областта на текстила, както и на организационно и ръководно ниво, с повече от 30 години трудов стаж на ръководни позиции. Силно изявен родолюбец и общественик. Дарител и съмишленик на почти всички културни, спортни и обществени изяви и инициатива в града. Член на Ротари клуб Троян. Общински съветник от 12 години. Семеен с две деца.

Поклон пред паметта му

 

 

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button