Подрастващите троянски баскетболисти възобновиха тренировките

Троянските баскетболисти както и почти всички подрастващи спортисти, които са картотекирани в България  възобновиха тренировките и състезанията, съобщи за „Троян експрес“  треньорът от БК „Чавдар“ Троян,  Лъчезар Диков. Това стана  след изменение в настоящата заповед за противоепидемичните мерки. Забраната за спортна дейност на състезатели под 18-годишна възраст остава в сила, но в нея има вратичка, която разрешава на голяма част от тях да продължат да се занимават със спорт в периода на ограниченията.

Ето какво пише в частта от заповедта, касаеща спорта: „Преустановява се провеждането на спортни мероприятия с тренировъчен и състезателен характер при колективните спортове за лица под 18-годишна възраст. Изключение се допуска само за картотекирани спортисти към спортните федерации. Спортните състезания за всички възрастови групи се провеждат без публика.“ 

В спортната зала „ЧАВДАР“ Троян от вчера вече тренират 12, 14, 16 и 18-годишните. Те се подготвят  за турнирите, които ще започнат на 23.01.2021 г. Все още няма програма кога ще се проведат срещите.

Първенството на  мъжете, регион “ Център“,  ще  бъде възобновено на 10 януари  2021 г. Все още не се знае в кой град ще се състои.

Да припомним, че   срещите  от три кръга  от зоната  бяха отложени заради забраната да участват в турнири състезателите под 18 години. Причината – отборът е 70% от състезатели под 18 години, а според заповедта на здравния министър, могат да участват в състезания само над 18 год.

Всички баскетболисти на Чавдар Троян желаят Весели празници!

Свързани статии

Back to top button