За Община Троян – 4 случая, 30.12.2020 год.

Михайлова: Броят на болните устойчиво намалява

В последните дни на годината обстановката в община Троян, свързана с COVID 19, е по-спокойна в сравнение с тревожните дни от последните месеци, написа кметът на община Троян Донка Михайлова.

Броят на болните устойчиво намалява. За първи път от много време насам 29.12. бе ден без регистрирани болни от общината в Националната база данни. БЕЛ на редактора – Днес, 30.12. 2020г.,  за Община Троян са 4 случая – 2 жени на 59 и 67 г. и 2 мъже на 63 и 80 г. от града

Тя съобщава още, че  в момента в Общинската болница се лекуват 24 болни, при 29 разкрити легла за заболели със средна степен на заболяването. В Белодробна болница към тази сутрин се лекуват 46 пациента при 65 разкрити легла. На работа от вчера след прекаран COVID 19 са лекарите от Интензивен сектор на Общинска болница, секторът вече работи и в момента в него се лекува една пациентка на възраст над 80 години. При намалял натиск е работата във Филиала на Спешна помощ, но според д-р Краевски, ръководител на филиала, се наблюдава тенденция пациентите да са в по-тежка степен на заболяването. В лечебните заведения е осигурено всичко необходимо за нормално посрещане на евентуални предизвикателства в празничните дни – персонал, медикаменти, кислород, предпазни и дезинфекционни материали.

Пожелава наа всички жители на общината желая здраве и спокойни празнични дни, а на персонала – удовлетворение от подобряване на състоянието на болните. “ Да празнуваме с радост и разум!“, завършва Михайлова

21 са новите положителни случаи на COVID-19 в област Ловеч
Към 11 часа 30 декември общо диагностицираните случай в област Ловеч са 2236, активните случаи са 377, като 87 от тях на болнично лечение, а 290 на домашно лечение и изолация. Излекуваните са 1727. Общият брой на карантинираните лица в областта е 454. Починалите до момента са 132.

Данните за останалите общини са следните:

21 са новите положителни случаи на COVID-19 в област Ловеч

За Община Ловеч – 11 случая
мъж на 68 г. от с. Радювене
жена на 48 г. от с. Баховица
4 жени на възраст от 45 до 80 г. от гр. Ловеч
5 мъже на възраст от 39 до 77 г. от гр. Ловеч

За Община Тетевен – 1 случай
жена на 33 от гр. Тетевен

За Община Луковит – 3 случая
мъж на 70 г. от с. Карлуково
мъж на 66 г. от гр. Луковит
жена на 75 г. от гр. Луковит

За Община Априлци – 1 случай
жена на 33 г. от с. Скандалото

За Община Ябланица – 1 случай
мъж на 68 г. от гр. Ябланица

От новодиагностицираните са хоспитализирани 7 души, останалите са на домашна изолация и лечение. Няма новорегистрирани от семейни огнища, заболелите нямат епидемиологична връзка помежду си.
Починалите за денонощието са:
-мъж на 82 г. от гр. Ловеч – няма данни за придружаващи заболявания
-жена на 75 г. от гр. Луковит с придружаващо сърдечно заболаване
-мъж на 86 г. от гр. Априлци с придружаващи сърдечно и хронично бъбречно заболяване

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button