Задава ли се икономическо възстановяване?

Въпросът, който вълнува много предприемачи и домакинства днес е кога икономическият и социалният живот ще се възстановят до нивата от 2019 г.? На този и много други съпътстващи въпроси се опитаха да отговорят лектори и участници в „Български икономически форум 2020“, състоял се в дните 01 и 02 декември 2020 г.
Събитието се проведе виртуално. Лектори на Форума бяха видни български и европейски икономисти, като председателят на Българска стопанска камара, Ръководителят на представителството на Европейската комисия (ЕК) за България, председателят на Института за пазарна икономика, директорът по Икономически и финансови въпроси в ЕК, експерт от Главна дирекция „Научни изследвания и иновации“ (ЕК), председателят на „Професионална асоциация по роботика и автоматизация“ и много други утвърдени икономисти и предприемачи.
Участник и през двата дни беше Община Троян. За участието си във форума икономическият екип на Общината беше подготвил редица въпроси към лекторите на форума. Те бяха отправени предварително и бяха от областта на развитието на местната икономика: как се привличат висококвалифицирани кадри, как се създава предприемачество, как се привличат иновативни инвестиции, какви са стъпките за икономическа реформа на местно ниво и за преминаване от икономика с ниска добавена стойност към високотехнологична икономика.

от въпросите получиха отговор и бяха отправени ценни съвети за икономическото развитие на общината. Как отговориха участниците на въпросите на Община Троян, може да видите във видеозаписа на част от „Български икономически форум 2020“:
Запис от цялата конференция може да видите тук.

https://www.befevents.org/bulgaria-economic-forum-2020?utm_campaign=5dfc987c-f2fe-42c0-aa14-2e0a4ecb1808&utm_source=so&utm_medium=mail&cid=c4f40c04-9be1-47ab-b920-3107bf63ac9f

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button