Част от българския щаб остава под карантина в Оберхоф

Част от българския щаб остава под карантина в Оберхоф заради отрицателни тестове за коронавирус.

Българският отбор по биатлон, който  под карантина 10 дни в Оберхоф (Германия) премина през нови PCR тестове през вчерашния ден.

Новите резултати показват, че Антон Синапов, който беше отрицателен при първото тестване е заразен с коронавирус.  Биатлонистът от Чепеларе подлежи на нова 10 дневна карантина.

Другият положителен тест е на ваксмайстора Стефани Попова. Немските власти смятат, че това е остатъчен вирус и тя вече не е заразна.

Троянците Милена Тодорова и Владимир Илиев, Красимир Дочев, Витали Норицин, Александър Младенов и Захари Димитров са  с отрицателни тестове

Благой Тодев, Мария Здравкова, Даниела Кадева и Димитър Герджиков също вече са извън карантина, но поради по-малко от 10 дни след последните симптоми те не са преминали през PCR тестове, поради което не могат да тренират на центъра по биатлон в Оберхоф.

Под карантина до 23.01 остават двама от ваксмайсторите – Красимир Стоилков и Борислав Петров, които също са имали симптоми и не са преминали през тест.

Целият отбор ще бъде тестван отново в петък 22.01 преди да напусне Оберхоф (Германия).

На база на тези последни резултати ще се вземе решение, кой ще участва на Европейското първенство, кой да пътува за лагер в Италия и ако се налага, кой да се прибере в България.

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button