Българските биатлонисти са под карантина в Оберхоф

Дафовска: Искаме да приберем състезателите, но няма как да го направим

Българската федерация по биатлон (БФБ)  получи днес писмо от здравните власти в Германия, в което се казва, че състезателите ни са карантинирани по стаите си в хотела си в Оберхоф и нямат право да ги напускат, съобщи Екатерина Дафовска пред БНР.

Нека напомним, че от вчера  шестима от  българския  лагер са с положителни тестове за коронавирус. Петима от тях са състезатели – Милена Тодорова, Даниела Кадева и Мария Здравкова, както и Благой Тодев и Димитър Герджиков при мъжете, плюс ваксмайсторът Стефани Попова.

„Лекар прегледа Митко Герджиков и не се налага да влиза в болница, Даниела Кадева вчера имаше лека температура и главоболие, но днес е по-добре – заяви за БНР президентът на БФБ Eкатерина Дафовска. – Останалите нямат никакви симптоми. Предполагаме, че са се заразили в хотела след пристигането. Изпратихме лекарства в Германия и поддържаме непрекъснато връзка. Чакаме още едно писмо от Международния съюз по биатлон (ИБУ), в което се надяваме да им бъде разрешено да излизат вечерта или да тренират тези, които са с отрицателни тестове. Има напрежение сред състезателите, афектирани са и за тях това е голям шок. Особено за тези без симптоми. Питахме дали могат да бъдат превозени до България, но няма как да стане на практика. Така че единственото, което засега остава, е да са изкарат минимум 10-дневна карантина.“, каза още Дафовска по българското радио

Преди да се разбере, че биатлонистите ни са с COVID-19, Милена постигна най-добрият си резултат за сезона, Мария Здравкова -също. Владимир Илиев завърши 28-ми при преследването в съботния ден.

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button