Чавдар запазва второто място

Днес се проведе  срещата  между  баскетболните клубове на „Чавдар“  Троян  и  „Бавни и яростни“ от Плевен в зала „Орловец“ Габрово. Тя завърши със загуба на троянци (84:57), които не бяха готови за мача. Плевенчани ги надиграха и заслужено победиха.

Камен Пенчев от Чавдар бе много добър в стрелбата и  наниза 14 точки, Габриел Йонков отбеляза 13, 11 – Александър Кръстев (10 борби).
Треньорът на Чавдар  Лъчезар Диков,  сподели специално за Троян експрес, че се  надява се в предстоящите срещи  „да се представим по-добре. Ние бяхме значително по-младия и по неопитният отбор.“

Първата четвърт завърши  при резултат 23:20. Втората – на 50:26.  След почивката троянци  продължиха  да изостават в резултата и вече резултата стана  73:41 за „Бавни и яростни“.  През последната четвъртина чавдарци разиграха и успяха да я вземат – (16:11), а крайният резултат –  84:57

След загубата днес Чавдар продължава да е на второ място в регион Център преди срещите с отборите регион Юг,  където участват  отборите на Ямбол , Стара Загора, Пловдив, Несебър и Перущица.

Плевенчани  са лидери след  перфектното си представяне в ББЛ, А група, Център и през 2021 г с 6 победи. Троянци са 2 загуби. и 10 точки. „Локомотив“ Горна Оряховица  надви Чардафон с 61:56.

Всяка неделя от януари ще има срещи и нашите баскетболисти ще  играят още по една среща с Плевен, Габрово и Горна Оряховица.

Related Articles

Back to top button