Кандидатът от Ловеч Иво Чехларов е допуснат до втори етап в конкурса за управител на НИХЗИ

Видео

С  решение на Общински съвет Троян  бе обявен конкурс за управител на Националното изложение( НИХЗИ)   в Орешак.  Трима бяха  кандидатите за управител на общинското дружество „Национално изложение на художествените занаяти и изкуствата“ в троянското село Орешак. Това са  художникът  Иван Хаджийски (Троян),  скулпторът  Иво Чехларов (Ловеч),  и Христо Калистерски, председател на регионалния клон на Национално дружество „Традиция“.
Отварянето на документите  на кандидатите и  концепциите за развитието на културната институция в периода 2021-2023 г на кандидатите  се състоя днес, (5 януари) в присъствието на троянските медии и комисията.
В момента временно изпълняващ длъжността управител е финансистът Радион Букарев, не е подал документи в надпреварата. Да припомним, че  той пое дружеството за период не по-дълъг от 6 месеца след напускането на Иван Чакъров.
Комисията, назначена със заповед №6 / 04.01.2021 г. на Кмета на Община Троян за провеждането на конкурса за управител се състои от четирима представители на общинската администрация – Розалина Русенова – зам.-кмет  и председател на комисията,  Ангел Ангелов -зам.-кмет,  инж. Борис Бояджиев- Директор на дирекция „Общинска собственост и икономика“ , Цвета Димова-юрист отдел „Правен“, двама резервни членове и тримата общински съветници –  Младен Мондешки (ДПС), Владислав Кардашимов (БСП) и инж. Петко Пенков(ГЕРБ)

Иван Хаджийски отпадна  заради липса на една декларация при документите.  Христо Калистерски – не отговаря на условията. Това е едно от условията гласувани от общинските съветници.

Комисията допусна  само ловчалията Иво Чехларов до  втория етап  – събеседване   и разглеждане на  концепция за развитието на културната институция в периода 2021-2023 гкоето ще се състои на  7.01.2021 г. от 9:00 часа в салона на Община Троян.

Да припомним, че  Националното изложение остана без управител след като бе направен одит на финансиите в културната институция и се наложи тогавашният ръководител да подаде оставка заради липси в касата  и дългове на предприятието.

;

Източник
Пресцентър Община Троян

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button