Четвърти национален литературен конкурс „Албена“

Кметство-Врабево с местното читалище „Христо Ботев – 1911“ и фондация „Българска памет“, със съдействието на Община Троян и Съюза на Българските писатели обявяват Четвърти национален литературен конкурс „Албена“ за разказ, пресъздаващ женски образ в драматични сюжетни обстоятелства.
В конкурса могат да участват с един разказ автори навършили 18 години, пишещи на български език като потвърдят авторството на изпратените материали с трите си имена, година на раждане, електронна поща и телефон.
Задължително изискване е конкурсните произведения да не са публикувани предварително и да не превишават четири страници формат А4, размер 14 пункта, с шрифт Times new roman. Творбите се изпращат на електронен адрес konkurs.albena@abv.bg. от 15 януари до 10 юни 2021 година.
Жури в състав – проф. Аксиния Джурова, проф. Ивайло Христов и писателят Владо Даверов ще премира петима лауреати. На същите ще бъдат връчени плакети на конкурса и разпределен награден фонд от 3 000 лева
Наградените и други отличени в конкурса разкази ще бъдат публикувани в четвъртото издание на „Антология Албена“.
Резултатите от конкурса ще бъдат обявени през първата седмица на месец юли, 2021 година на електронните сайтове на Кметство Врабево, на фондация „Българска памет“ , както и в други литературни издания.
За допълнителна информация участниците могат да се обръщат на посочения по-горе електронен адрес .

Свързани статии

Back to top button