Д-р Валентина Александрова е кандидатът на БСП Троян

Д-р Валентина Александрова е кандидатът на БСП Троян, настоящ народен представител от БСП за предстоящите парламентарни избори на 4 април т.г.

Тя спечели доверието на своите съпартийци и с много успешния си мандат като техен представител в Народното събрание.

Общинският и зам.-областен председател на партията Росен Веселинов, общинският съветник инж. Владимир Хаджийски, Ангелина Иванова (доктор на науките и преподавател по БЕЛ  в СУ „Васил Левски“ Троян), Цветелин Райковски и Донка Михайлова – настоящ кмет на Община Троян бяха сред номинираните кандидати за депутати от общинската организация на социалистите  в Троян за изборите през април.

Днес троянските социалисти след вътрешно-партийно  гласуване избраха д-р Валентина Александрова  да представя троянската организация на БСП.

Росен Веселинов, инж. Хаджийски, Цветомир Райковски и  членът на УС на БСП Донка Михайлова дадоха своите отводи по кандидатурите си.

До 7 февруари Областният съвет на левицата трябва да подреди листата с  кандидатурите за Многомандатен изборен район (МИР) 11 област Ловеч към Националния съвет на партията, където трябва да бъде одобрен и водачът на листата.

Част от събранията на партийните организации в Троян са проведени онлайн, а там където е имало възможност за спазване на дистанция са били присъствени.

Д-р Валентина Александрова е единствената жена народен представител от 11 МИР Ловеч мандат 2017-2021 г. Тя е родена през 1958 г. в Троян. По професия е лекар.
Нейната парламентарна дейност включва участие в Комисия по здравеопазването и Комисия по вероизповеданията и правата на човека.
Член е на групите за приятелство между България и следните държави:
Австрия, Германия, Китай, Република Северна Македония, Русия, Сърбия, Швейцария.
Участвала е в изготвянето на 26 законопроекта, 19 предложения за разисквания в Народното събрание, 2 предложение за иницииране на референдуми и 32 проекта за решения. Има 141 участия в парламентарен контрол с питания.
Пълно досие за дейността й може да видите в сайта на Народното събрание ТУК

Източник
Пресцентър БСП

Свързани статии

Back to top button