Домът е там, където сме заедно

С красива българска сватба започна годината в Троян

В първия работен на Новата 2021 година  Малина Дакова и Боян Бенев вдигнаха традиционна сватба. Булката, младоженецът, кума и кумата, както и всички поканени, бяха облечени в народни носии.
Своето „Да“ младоженците казаха пред кмета на Община Троян Донка Михайлова, организаторката Анита Маринова. Заради пандемията нямаше гости в залата.
Кои са Малина и Боян?
За тях мога да разказвам дълго. Познавам ги от тържествата на ловните дружинки, от Йордановден във Велчево. Но едно съм запомнила. Винаги са били облечени в традиционните български носии по време на празници. От най-малкия член (внучката на Малина) до най-възрастния. И усмивката е винаги на лицата им.
Тук трябва да спомена, че Боян има честта да знаменосец на Сдружение Ловно – рибарско дружество Троян. Защитник на природата и животните.

Историята
Преди 17 години съдбата е решила да събере две сродни души, които решават да опитат щастието си втори път. Така се събират под един покрив и както се казва в приказките заживяват щастливо. От любовта им се ражда една красавица и те не случайно я наричат Вяра.
Сватбата
През 2020 година Боян навършва 50 години.  На 4.12. той празнува половинвековен юбилей. Това е и причината той и неговата любяща приятелка Малина  от 17 години  да се врекат един в друг.

Идеята за сватбата е била да е през изминалата 2020 г., но кумовете им – сем. Зафирови идват в България от Англия (там работят и живеят) в края на месец декември. Нямало е възможност да се осъществи заплануваното в старата 2020 г. Но мечтата се осъществила в първите дни на Новата, 2021 г.

На 04.01.2021 година в Троян вече има още едно щастливо семейство – Беневи  и кметът на Община Троян  има удоволствието да ги обяви за съпруг и съпруга. Тя им  пожелава най-хубавото, споделя младоженката.  Да са сплотени, да се обичат,  да си прощават, защото в този живот семейството е най-важното нещо.

Сключването на гражданския брак с любимата му  Малина  е най-ценният подарък за винаги усмихнатия мъж, Боян Бенев.
И за да е пълно щастието те получават разкошен подарък от колегите на Малина от Община Троян.
Казват, че ако със сватба започне годината, ще е на хубаво.
Нека пожелаем на тези мили хора много здраве, щастие, любов и да са така все така българи по душа и сърце.

 

 

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button