Донка Михайлова тук (Троян) е моето място

Реших, че тук (Троян) е моето място и тук мога да бъда полезна

Донка Михайлова не желае да е депутат и няма намерение  засега да присъства в листите на Българската социалистическа партия за предстоящите парламентарни избори в началото на април 2021г. Това стана  ясно от отговора на журналистически въпрос по време на месечната пресконференция.

На 18.01.2021г  изтече крайният срок партийни организации на
БСП да излъчат номинациите си за кандидати за народни представители за предстоящите парламентарни избори.  Донка Михайлова има достатъчно събрани номинации  от нейни съпартийци. Но тя  засега няма намерение да влиза в листата на червените от област Ловеч.

Като мотив тя посочи, че преди 9 години  е избрала Троян, въпреки другите възможности, които й са  предлагани тогава. „Реших, че тук е моето място и тук мога да бъда полезна. Това, че троянци за трети път избраха мен за кмет е доста задължаващо. На този етап аз не мисля да променям решението си.“, обясни  Михайлова в отговор на въпроса на Пламен Христов, кореспондент на БНР за област Ловеч

До 7 февруари ще разберем кои  социалисти от Ловешка област ще влезнат в предизборна борба за депутатско място. Областният съвет на БСП  Ловеч с председател Минчо Казанджиев ще  каже тежката си дума.

Да си припомним, че през 2016-та година, по време на президентските избори в медиите  бе публикувано,  че ще е кандидат за вицепрезидент от БСП.   Ето какво написа  Донка Михайлова:
„По повод на публикации в медии и многото задавани ми въпроси за решението ми относно моя номинация за кандидат за вицепрезидент държа да изясня, че вчера отказах кандидатурата ми да бъде обсъждана на предстоящото заседание на НС на БСП. Преди близо година гражданите на Троянска община ме избраха за кмет. Нямам морално право да пренебрегна това и то в началото на възможности за финансиране на проекти в новия програмен период. Оценявам факта, че бях обсъждана като възможен кандидат за този отговорен пост.“

Отговорът:

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button