Калина Мавродиева с изложба в Плевен

Калина Мавродиева с изложба в Плевен.

Младата и  талантлива художничка, която е завършила средното си образование в  Троян  с колегата си  Юлий Таков са изложили свои експонати  в Художествена галерия „Илия Бешков“ в Плевен. Тяхната съвместна изложба  „Да можеш да летиш“ (реализира се участието и подкрепата на Национален фонд „Култура“) ще бъде открита при спазване на всички противоепидемични мерки на 21.01.2021 г, четвъртък, от 11.00 ч. в Камерната зала.

Калина Мавродиева е родена 1988 г в гр. Троян. В момента живее и работи в София. Завършва специалност „Текстил“ в Национална художествена академия в София, както и магистратура „Живопис“ в класа на проф. Андрей Даниел в същото висше училище. През 2011 специализира живопис в Академията за изящни изкуства „Брера“ в Милано, Италия. През 2015 г. Калина получава Наградата на колекционерите от Музея за съвременно изкуство ESSL, Виена, Австрия. През 2014 получава номинация за Награда за изкуство „Стоян Камбарев“ и специално отличие в конкурса „Хартията в съвременното изкуство“ Йордан Парушев.

Тя е  е автор на четири самостоятелни изложби: „Живопис“ в галерия Нюанс София (2015г.); „Отчуждение” галерия U.P.A.R.K., Пловдив ( 2014г.); „Body” галерия U.P.A.R.K., Пловдив (2011г.); „Може би Мария” галерия Серякова къща, Троян (2011г.).

Тази година троянката по сърце и душа, е номинирана за награда в Балканското квадринале на живописта “Митовете и легендите на моя народ“, Стара Загора. Тя е участвала в множество национални, международни и кураторски изложби в България, Грузия, Австрия, Русия, Румъния и др.

 

Източник
ХГ"Илия Бешков"

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Проверете също
Close
Back to top button