Криминална хроника за Троян, 25.01.2021 г.

Криминалната хроника за Троян през почивните дни е следната:

Трима мъже на 35, 36 и 38 години, съответно от Севлиево, Троян и Шумен са задържани в Районно управление Троян(РУ) за кражба на медни проводници. На 23 януари лицата са се придвижвали с лек автомобил, които след получен сигнал и проведени заградителни мероприятия, е спрян за проверка. В превозното средство полицаите са открили различни по вид строителни инструменти за рязане и две рула с медни проводници. В хода на проведените процесуално – следствени действия е изяснено, че проводниците са отнети от обект край село Шипково. Край мястото са открити изоставени още 5 чувала с медни проводници, с обща дължина около 115 метра.По случая е образувано досъдебно производство.

53-годишен мъж от Плевен е задържан за 24 часа в РУ Троян, след като на 23 януари при управление на товарен автомобил в града е спрян за полицейска проверка и е установено, че в превозното средство се държат 20 стека с цигари без акцизен бандерол. Образувано е досъдебно производство.

36-годишен мъж от Троян е задържан за срок до 24 часа в местното районно управление на МВР, след като на 23 януари около 18.00ч. е установен да управлява лек автомобил след употреба на алкохол, с концентрация в издишания въздух 1.99 промила. На водачът е съставен акт за нарушение на ЗДВП, издаден му талон за медицинско изследване, но е отказал проба за химичен анализ. По случая е образувано бързо производство.

Източник
ОД на МВР Ловеч

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button