Лора Христова продължава устремно напред

Лора Христова продължава устремно напред и спечели първите точки  за Купата на IBU.

На днешното състезание в , което участваха 124 състезателки,  Лора подобри своето постижение от 39-то място завършвайки на 36-та позиция в спринта на 7.5 км от стартовете по биатлон за Купата на IBU в германския зимен център Арбер.

11-класничката от троянското училище „Васил Левски“ Лора Христова бе безпогрешна в стрелбата. Повали всичките 10 мишени и с пасив от 1:54.5 минути успя да изпревари фаворитки  в състезанието.

Валентина Димитрова продължава да има най-добро постижение от българите, които са в Арбер този сезон -30-то място. Днес 17-годишната състезателка на Сепарева баня  премина финалната линия с няколко места напред от миналия старт – 54-то. На рубежа  направи една грешка  и изостана от победителката с  2:17.1 минути. Другите троянки завършиха след четири грешки завършиха на 108- ма позиция –  Стефани Йолова и 114-то място за  Лора Радковска с пасив 6:51.6 минути.

Рускинята Валерия Васнецова е победителка в днешния старт. Тя  повали всичките мишени и измина трасето за 20:09.1 минути.

При мъжете шампион в спринта на 10 км е Филип Андерсен от Норвегия с време 25:31.2 минути и без пропусната мишена.

И четиримата българи участваха в надпреварата като с най-предно класиране е троянецът Владимир Оряшков, който след три грешки в стрелбата  и пасив от 4:48.1 минути се нареди на 84-о място  Благовест Стоянов е 113-и с три пропуска в стрелбата, Васил Зашев е 124-и със 7 грешки, а Деян Разложки е 140-и също със 7 грешки от 153 биатлонисти.

Също така бяха проведени допълнителни PCR тестове за участниците в надпреварата за Купата на IBU в Германия.  Един биатлонист от полския национален отбор е с положителен тест и вече е поставен под карантина.

 

Автор:
IBU

Свързани статии

Back to top button