Манастирският гювеч на Събин Ранков

Манастирският гювеч на Събин Ранков може да хапнете  ресторант  „Троянците“ в София.

Събин Ранков е от Троян. Роден е през 1973 година. Завършил e троянския техникум по механоелектротехника през 1992 г., специалност Силнотокова електропромишленост.  За свой късмет а и здраве, както сам се изразява, още по специалността си не е работил.

Той е собственик на ресторант „Троянците“ в София. Името  на ресторанта измислили преди 15 години с режисьора  и евродепутат Андрей Слабаков .

Спокойната атмосфера в заведението, вкусните  ястия  са  като магнит не само  за всеки ценител на добрата кухня. Тук можете да се насладите на традиционна троянска кухня, приготвена по личните рецепти на Хаджи Събин Ранков.

Сред троянските специалитети на ресторанта е манастирски гювеч, идеален да удовлетвори вкуса и на най-претенциозния вегетарианец. Лучникът и шишчетата по троянски са други традиционни гозби от Троянския балкан, с които можете да се поглезите веднъж седмично. Специално за читателите на „Стандарт“ Събин издава рецептата си за манастирски гювеч:

Манастирският гювеч на Събин Ранков

Продукти за 1 порция: 2 връзки спанак, малко лук и морков, 50 г балканско сирене, 50 г кашкавал „Витоша“, 1 варено яйце

Начин на приготвяне: Спанакът се задушава. Отделно се запарват и морковите с лука. Нарязват се на ситно, след което се смесват и хубаво се объркват с нарязаните на кубчета сирене, кашкавал и яйце. Настъргва се кашкавал върху вече поставената в гювечето смес. Запича се за 15 мин на 200 градуса.

 

Източник
"Стандарт"

Свързани статии

Back to top button