Милена Тодорова – отличен спринт!

Днес се  проведе спринтът на 7.5км. при жените, който  даде началото на петия кръг за Световната купа по биатлон и провежда в Оберхоф (Германия).

Троянската биатлонистка Милена Тодорова записа най-добрия български резултат в надпреварата. Тя  сбърка два пъти в хода на състезанието и финишира на 30-та позиция, което й носи нови 11 точки за генералното класиране. Синеоката троянка бе  по- бърза от Оберг, Херман, Бреза Давидова,  Пройс и други  водещи фигури в този спорт

За Мария Здравкова  това състезание бе най-доброто  й представяне през този сезон. Тя  беше безпогрешна при двете си посещения на рубежа и зае 46-то място, което й дава право на участие в съботното преследване. Даниела Кадева завъртя една наказателна обиколка и зае 65-та позиция в крайното класиране.  Тирил Екхоф от Норвегия свали всички мишени на рубежа и записа 17-та победа в своята кариера. Второто място на подиума е за Хана Оберг (Швеция), също с 10 от 10, а Лиза Тереза Хаузер от Австрия завърши на трето място с една грешка в стрелбата.

Очакваме и  мъжкия спринт на 10км.

Източник
БФБ

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button