Нова музикална школа в читалището

26.02.2021 г. (петък) 17:30 часа среща с Стоимен Добрев

Нова музикална школа в читалището  ще се открие към  НЧ „Наука – 1870 г.” – Троян. В нея ще се изучават  кавал, гайда, гъдулка, тамбура, контрабас и няма ограничение на възрастта на участниците, съобщават от пресцентъра на читалището.
Преподавател и ръководител на нова музикална  школа ще бъде Стоимен Николаев Добрев. Той е завършил Академия за музикално, танцово и изобразително изкуство (АМТИИ) – Пловдив, специалност изпълнителски изкуство. Работил е като учител в Национално училище за фолклорни изкуства (НУФИ) – Широка лъка, по българска народна музика, оркестрово свирене, камерна музика. От 2015 г. е диригент на хор в ансамбъл „Пирин” – Благоевград.

Към читалището има създадена Детска музикална школа,  в която вече 60 години се обучават от най-малки до най-големи. Редица  музиканти от троянската Школа  са популярни в България и чужбина.  Не може да се забравят оркестрите създадени от маестро Парушев, основателят на ДМШ –  струнен, акордеонен.
ВАЖНО!!!
ШКОЛА ПО НАРОДНИ ИНСТРУМЕНТИ
Каним всички, които са се записали или проявяват интерес към Школата по народни инструменти към читалището, да заповядат на среща с преподавателя Стоимен Добрев.
26.02.2021 г. (петък)
17:30 часа
Зала „Форум” на НЧ „Наука – 1870 г.” – Троян
За повече информация тел. 0888757460

Свързани статии

Back to top button