Отварят детските градини в Троян, а учениците до IV клас се връщат в училище

От утре, 4.01.2021 г. започват редовна работа детска ясла и детски градини, съобщи Донка Михайлова – кмет на Община Троян в социалната мрежа Фейсбук

Предварително е заявено присъствие в детските градини от родителите на 450 деца от общо 740 посещаващи градини в общината. Започва и присъственото обучение на учениците от първи до четвърти клас. В последните два дни сe отопляват сградите, в които ще бъдат провеждани утрешните занятия. Сградите са почистени и дезинфекцирани в последния момент, осигурени и са възможните противоепидемични мерки.

Транспортът за пътуващите ученици ще се движи по обичайния график. Детска млечна кухня започва работа от 5.01., като в утрешния ден може да бъде заявена храната на децата за първия работен ден на кухнята. Таксата остава 1,20 лв. за тристепенно меню, като общинският бюджет осигурява 50% от стойността. От 5.01. ще бъде осигурена храна и в пунктовете в кварталите на града и в с. Орешак.

От утре таксата за детска градина за децата на 4,5 и 6 години е намалена, като няма да бъде плащана постоянната част от таксата в размер на 12 лв. месечно и цената на храноденът е намалена от 2,00 лв. на 1,70 лв. или намалението е с 18-19 лв. месечно.

Тя  пожелава  здраве на децата, на учителите и на персонала.

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button