Проверка за автобусната линия Ловеч – Троян – Ловеч

Проверка за автобусната линия Ловеч – Троян – Ловеч ще извърши Областният отдел „Автомобилна администрация“ – Плевен.  Това ще е  комплексна проверка на ловешката фирма превозвач, която не изпълнява редовно автобусната линия Ловеч – Троян – Ловеч

Това съобщи за БТА, цитирано от Троян експрес заместник-областният управител на Ловеч Бойко Пъдарски след работна среща с всички заинтересовани институции по повод подадени сигнали от граждани за липсата на пътуващи автобуси по линията. Проверка по случая е започнала и Община Ловеч.
По думите на Пъдарски проблемът е факт и идва от икономическо затруднение на превозвача и в следствие на епидемиологичната обстановка и заболели шофьори. „Община Ловеч извършва проверка, такава е възложена и на Областния отдел „Автомобилна администрация“ – Плевен. Ако не се намери вариант да бъдат възстановени от превозвача тези линии и часове, по които в момента не пътуват автобуси, ще се пристъпи към прекратяване на договора и нова обществена поръчка. Самият договор изтича края на юни – началото на юли“, каза още заместник-областният управител и добави, че на този превозвач от „Автомобилна администрация“ са съставили 26 акта през последните години.
Кметът на община Ловеч Корнелия Маринова заяви за БТА, че темата със затрудненията на превозвачите по време на пандемията от коронавирус е обсъждана още през ноември с Оперативния щаб за противодействие разпространението на COVID-19. Тогава е било взето решение превозвачите, с които е сключен договор, да информират Общината кои курсове временно няма да се изпълняват.

Фирмата, пътуваща по линията Ловеч – Троян – Ловеч, е посочила само един час – 11.50 часа, а в жалбите става въпрос за още неизпълнявани часове по разписание. Заради проверка за автобусната линия е даден срок на превозвача до утре /29 януари/ да обяви часовете, в които ще изпълнява линията.

Очаквайте подробности от проверката.

Източник
БТА

Свързани статии

Back to top button