Ръст на строителните разрешения в Троян(видео)

Общината е с най-активна инвестиционна дейност в Ловешка област.

Ръст на строителните разрешения в Троян има спрямо 2020-та година. Това съобщи на първата за 2021 г. месечна пресконференция, Донка Михайлова, кмет на Община Троян.

През 2020 г. бяха издадени 153 разрешения за строеж, от които за общински обекти са 19, за производствени – 14, за обществено обслужване – 8, за техническа инфраструктура на ЧЕЗ – 7, 4 на мобилни оператори, за жилищни сгради са 8, реконструкции, преустройства, допълващо застрояване и други – 83 бр,

Издадените разрешения са с 5 повече спрямо 2019 г. – 148 бр. 14 производствени обекта са солидно число за град като Троян. Радостно е, че  има rъст на строителните разрешения i  интерес към общината. При цялата условност, че всички прогнози за спад в икономиката варират в доста широки граници, данните от последната година дават сигнал за завръщане на инвестиционната активност в Троян. Цифрите  са много добри към 30 декември 2020 г.   на инвестиционни проекти и издаване на разрешения за строеж спрямо 2019 г. Интересите са насочени към обекти за обществено обслужване и производствени предприятия.

В Промишлена Зона „Троянско поле“ вече има закупени два парцела за строеж на производствени предприятия. Единият ще е цех за месопреработка и кланица, а другия –  за рибопреработване  и производство на консерви. За третия  обявен имот има декларирани много кандидати, но все още не е закупен.

Фирмите Биопрограма, Фитофарма и Калинел ще разширяват дейността си като строят нови халета и цехове  в махала „Ливадето“

Троян продължава да бъде общината с най-активна инвестиционна дейност в Ловешка област.

Ръст на строителните разрешения показва, че повишената инвестиционна активност ще запази своя темп и през 2021 г.  Общинска администрация вече преговаря със солидни бизнесмени, които искат да инвестират в Троян.

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button