Състезание по ски ориентиране на Беклемето

Ще бъде връчена новоучредената мемориална купа „Инж. Марин Радевски“.

Състезание по ски ориентиране  ще се проведе на 23-24 .01. 21г. ще се проведе в  курортното селище Беклемето. За пръв път над 200 участници ще се борят за Национална купа „Троян“,  каза председател на Ски клуб „Хемус“  -Троян, Иван Беломъжев, чийто клуб е основен организатор. Съорганизатори са Българската федерация по ориентиране и едноименният Спортен клуб по ориентиране „Хемус“ (Троян) с председател Мариян Данчев. Мащабната спортна проява се подкрепя от Община Троян, като сред спонсорите са и фирмите „Калинел“, „Винпром Троян“, „Динакорд“, „Сима“, „Хемус“ и „Елпром Троян“, а директор на състезанието е кметът Донка Михайлова.

Състезанието не се провежда за пръв път, но тази година то ще е и в памет на инж. Марин Радевски –  големия дарител  на спорта и на много други добри каузи и собственик на фирма „Калинел“, който почина а в началото на м. декември 2020 г. Комплексният отборен победител ще получи новоучредената мемориална купа на негово име.

В двудневните стартове на Беклемето ще участват всички възрастови групи, от най-малката – 12-годишните, до ветераните от група 55 плюс.  През първия ден, събота,  е надпреварата в късата дистанция(6км), стартът е в 14:00 ч., а в неделя от 11:00 ч. е средната дистанция(12 км).  Награждаването на призьорите ще от 14:00 ч. без публика.

Работим по терена вече десетина дни, снегът е чудесен, около 20 см обработен, твърд. Картите са поверени  на  най-добрия специалист в тази област в България, Георги Карамитев.

Трикратния световен шампион по ски-ориентиране ще е Станимир Беломъжев-Тачо, ще участва в състезанието като  съдия“.

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button