Българските щафети финишираха 16-ти и 20-ти

Българските щафети финишираха  на 16-то(дамската) и 20-то място  за мъжката  на 4 по 6 км за жени от старта за Купата на Международния съюз по биатлон (IBU) в  Арбер (Германия).

Троянските представителки Лора Христова, Стефани Йолова и Лора Радковска,  и състезателката от Сепарева Баня, Валентина Димитрова направиха една наказателна обиколка и използваха 7 допълнителни патрона, а българките бяха затворени с обиколка. Радковска не  успя  да стартира заради това на последен пост, се съобщава в сайта на  IBU.

Победата спечели  щафета на Русия в състав Валерия Васнецова, Анастасия Гореева, Анастасия Шевченко и Татяна Акимова. Tе изминаха трасето за 1:08:10.4 час, използваха 7 допълнителни патрона и не допуснаха наказателен рунд.

Мъжете  също бяха затворени  и финишираха на 20-то място в дистанцията на 7.5 км   биатлонистите ни  Владимир Оряшков, Васил Зашев, Благовест Стоянов и Деян Разложки направиха една наказателна обиколка, използваха 11 допълнителни патрона, а Разложки подобно на Лора от Амбарица Троян не потегли от последния пост и отборът остана 20 от 24 щафети.

Победител стана  отбора на Германия в състав Юстус Щрелов, Доминик Шмук, Данило Ритмюлер и Филип Наврат с време 1:13.36.7 часа без наказателна обиколка и с 5 допълнителни партона.

Да припомним, че шестимата биатлонисти, които бяха карантинирани заради положителните проби с COVID-19 тази седмица заминават за Италия, където ще бъдат под лекарско наблюдение и ще започнат тренировките след 14-т дневното прекъсване. Милена Тодорова, Даниела Кадева и Мария Здравкова, наред с Благой Тодев и Димитър Герджиков при мъжете, и васкмайстор Стефани Попова  ще бъдат на възстановителен лагер в Риднау, който ще спомогне както и специалните мерки по-бързо да възвърнат състезателната си форма.

В зависимост от състоянието на отделните състезатели след спешните мерки ще се решава участието им на Европейското първенство, насрочено от 27 до 31 януари в Дужники Ждрой (Полша).

Източник
IBU

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button