Спешни мерки за здравето на биатлонистите

БФБ предприе специални мерки за запазване формата на биатлонистите, които са болни от COVID-19.

От Българска федерация по биатлон  научихме, че са предприети специални мерки за запазване формата на сполетените от коронавируса  национални биатлонист.

От миналата събота  бяхме сюрпритизирани, че шест човека( Милена Тодорова, Даниела Кадева и Мария Здравкова, наред с Благой Тодев и Димитър Герджиков при мъжете, плюс васкмайстор Стефани Попова) от отбора са с положителни тестове и  вече 4-ти ден са изолирани в хотела на участниците в кръговете за световната купа в Оберхоф (Германия).  Почти всички българи са без или със съвсем леки симптоми.  „Димитър Герджиков вече е без температура, като той единствен бе прегледан преди два дни от германски лекар“, се казва в прессъобщението.

Междувременно от Българска федерация по биатлон   са изпратили със спешна куриерска пратка медикаменти, които не може да се закупят без рецепти от немските аптеки.

Веднага след края на карантината от коронавируса, нашите национали ще отпътуват от Германия за Италия, ще бъдат под наблюдението на лекаря на отбора, който ще е през цялото време с националите ни. Там те ще бъдат на възстановителен лагер в Риднау, който ще спомогне както и специалните мерки по-бързо да възвърнат състезателната си форма.

В зависимост от състоянието на отделните състезатели  след  спешните мерки ще се решава участието им на Европейското първенство, насрочено от 27 до 31 януари в Дужники Ждрой (Полша).

Предвид изгубеното тренировъчно темпо и дългата пауза без специализирана подготовка, най-вероятно ще участваме с по един представител в дисциплина, но всичко ще се решава на място според състоянието на спортистите.

Надеждите са в началото на февруари българите да възвърнат нормалните състезателни параметри, се казва още в съобщението.

Започна надпреварата за за купата на IBU, в която участват четирима троянци – Лора Христова, Стефани Йолова и Владимир Оряшков   и Лора Радковска. Валентина засега се представя най-добре. Финишира 30-та

Източник
Персцентър БФБ

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button