Изключителен успех за Милена Тодорова в Полша

Изключителен успех за Милена Тодорова в Полша,  която завърши 8-ма в първия старт на Европейско първенство в полския зимен център Душники Здрой и ще се проведе  между 27 и 31 януари 2021 г.

Българският национален тим по биатлон е  представен от  трима участници и то троянци – Владимир Илиев, Владимир Оряшков и Милена Тодорова.

Биатлонистката от Троян тръгна от старта  37 -ма. Завърши 8-ма с  2 грешки в стрелбата и  закъснение от 2:24:7 мин.  след победителката от Полша HOJNISZ-STAREGA Monika на  дистанцията 15 км   индивидуално  по време на  европейското първенство, съобщават от IBU, и  изключителен успех за Милена ТодороваМилена Тодорова с изключителен успех в Полша

Това бягане и стрелба на Тодорова за първи старт след принудителната пауза, заради положителните тестове на COVID-19, е едно повече от прекрасно и обнадеждаващо представяне.

Победителката е полякинята HOJNISZ-STAREGA Monika, след нея са представителките на Украйна MERKUSHYNA Anastasiya и на Русия – KUKLINA Larisa.

След обяд очакваме мъжкия старт, в който ще участват двамата адаши – Илиев и Оряшков.

Останалите биатлонисти от националния отбор заминават за Италия, където в Риднаун ще бъде проведен лагер преди световния шампионат в Поклюка (Словения) от 9 до 21 февруари.

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button