Трима троянци  на Европейското в Полша

Трима троянци  ще представят България на Европейското в Полша. Това  са  Милена Тодорова, Владимир Илиев и Владимир Оряшков от Спортен клуб по биатлон „АЯКС“ Троян на европейското в Душники Здрой, Полша(27-31 януари).

Милена и Владо в петък дадоха отрицателен резултат при тестовете за COVID-19 и възобновиха тренировки в Оберхоф. Оряшков не пътува за Германия и не бе под карантина.

Останалите биатлонисти  от националния отбор на България все още под такава в Оберхоф са Антон Синапов, треньорът Виталий Норицин и двама ваксмайстори. Мария Здравкова, Даниела Кадева, Димитър Герджиков и Благой Тодев заминават за Италия, където в Риднаун ще бъде проведен лагер преди световното в Поклюка (Слвн) от 9 до 21 февруари където България ще бъде представена от националите.

В Италия се очаква да пристигне и Александър Касперович. Наказанието на руския главен треньор на националния ни отбор да не присъства на състезания изтича в края на януари. Той го получи заради неспазване на противоепидемичните мерки във Финландия.

В момента в Арбер, Германия се провеждат кръговете за Купата на IBU. Там също участват трима троянци биатлонисти като Лора Христова, Лора Радковска, Стефани Йолова. България ще бъде представена  от тях в други елитни състезания на IBU.

 

Източник
24 часа

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button