Троянец организира конкурс за любовна поезия за творци в неравностойно положение

Троянец организира конкурс за любовна поезия за творци в неравностойно положение. В този конкурс могат да участват автори, пишещи на български език и живеещи в която и да е точка на света. Единственото условие е да имат издадено  решение от Териториални експертни лекарски комисии (ТЕЛК).

Организатор на това събитие е поетът Дачо Господинов. Творбите могат да се изпращат на E-mail: dachogospodinov@gmail.com до 3 февруари тази година. Крайният срок за получаване на творбите е 03.02.2021 г.

Журито в състав: Дачо Господинов /председател/ и членове Мариета Илиева-Пигелер и Иван Димитров ще определи чии стихове да бъдат отличени със следните награди, придружени с грамота:
І място – 120 лв.-
ІІ място – 70 лв.
ІІІ място – 50 лв.

Предвидени са грамоти поощрения, които ще се определят от броя на участниците. Също така и специална награда с грамота. Конкурсните резултати се обявяват на 14 февруари 2021 г. После отличените ще получат своите награди в зависимост от пандемичната обстановка.

Този конкурс не е пръв за  троянеца, а ежегоден. Той в момента работи в родния си град Разград. Преди години беше част от екипа на библиотеката към  НЧ „Наука -1870“ Троян.

Да припомним, че   Дачо Господинов издаде своята пета поредна книга със заглавие „Аз, кавалерът на музата“. Разделите са 6 със   стихотворения на брой. 50.  Господинов миналата година имаше половинвековен юбилей. Художественото оформление е на художника Иван Хаджидимитров.

 

Източник
https://e-lit.info/

Свързани статии

Back to top button