Троянските огнеборци спасиха постройка в мах. Попишка

Троянските огнеборци спасиха   постройка  в махала «Попишка»  и лек автомобил в Троян, съобщиха от Областна дирекция на МВР Ловеч.

На  18 януари около 09.00ч. огнеборци от Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението-Троян (РС ПБЗН) са реагирали на сигнал за пожар в лек автомобил, паркиран на ул. «Ген. Карцов» в града. Най-вероятна причина за произшествието е техническа неизправност на превозното средство.

В 03.10ч. на 19 януари  е получен сигнал за пожар в стопанска постройка в махала «Попишка». Огънят е унищожил 40 м2 покривна конструкция и домашно имущество. Троянските огнеборци  гасиха пожар  и спасиха 3 къщи и 10 м3 дърва за огрев.

Причина за пожара е късо съединение.

През изтеклото денонощие огнеборците от районните служби към РД ПБЗН-Ловеч са реагирали на още 7 сигнала за запалени сажди в непочистени комини /3 в Троян и 4 в Ловеч/.

От началото на годината са регистрирани 22 бр. произшествия или с 3 произшествия повече от същия период на миналата година. От всички произшествия 10 бр. са пожари които не са с преки материални загуби, причинени от отоплителни уреди, 5 бр. са отстраняване на паднали дървета и 3 бр. са осъществяване на дейности при ПТП, 1 бр. пожар в апартамент със загуби и останалите са съдействие на други служби, съобщават от троянската пожарна.

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Проверете също
Close
Back to top button