Започна зимният сезон на Беклемето

Започна зимният сезон на  Беклемето край Троян. Условията за ски в планинския курорт  са добри, две от трите писти са подготвени, заснежени, обработени и работят, сподели Цветомир Таслаков от ски центъра пред кореспондента  на  БТА Даниела Балабанова.

Пистите се обработват основно с технологичен сняг. Таслаков заяви, че тази година ски сезонът е започнал късно, заради високите температури и липсата на сняг.
Скиорите могат да използват малката ски писта при хотел „Сима“, както и голямата „Карцов бук“ на Беклемето. Времето е подходящо, няма вятър. „През почивните дни имаме доста хора, тъй като в това време на пандемия много предпочитат да спортуват, да излязат в планината на чист въздух“, посочи Таслаков.
По думите му спазват се всички противоепидемични мерки в ски гардероба. Макар че помещението е голямо, се допускат максимум по шест човека, които задължително носят маски, шалове или шлемове. Извършва се пълна дезинфекция на ски гардероба през час и половина. На входа и вътре има дезинфекционни средства. На касите, където се закупуват карти за ски влека, също има дезинфектанти и указателни табели за спазване на дистанция.
Групите в ски училището са не повече от 10 човека, като предварително се измерва температурата на ски учителите и обучаващите се. По време на обучението няма пряк контакт между тях, а дистанцията е поне 1,5 метра.
Пандемията и късното начало на ски  сезона се е отразило доста негативно на работещите в ски центъра на планинския курорт Беклемето.

Няма промяна на цените в ски центъра.

Източник
БТА

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button