10-то място за Лора Христова в Обертилиах

Валентина Димитрова от Сапарева баня  записа най-добрия български резултат в надпреварата.

10-то място за Лора Христова и е с най-добро лично постижение в Обертилиах (Австрия) на  младежкото Световно първенство по биатлон в индивидуално на 10км. при девойките ст. възраст.

Троянката сбърка четири пъти и зае 10-та позиция.

Валентина Димитрова  добави същия брой наказателни минути към своето време, но с по-добро време от троянката Христова и зае 8-та позиция. Биатлонистката от Сапарева баня  записа най-добрия български резултат в надпреварата.

Другите биатлонистки от Троян  също се представиха отлично. Лора Радковска също повали 16 от 20 мишени и финишира 46-та, а Стефани Йолова направи 5 грешки при първите три стрелби, но беше дисквалифицирана и не завърши надпреварата.

Световната титла спечели французойката Жана Ришар с две наказателни минути. Среброто е за словенката Лена Репинч с четири пропуска, а бронза е за словачката Ема Капустова с чиста стрелба.

По-късно през деня ще се проведе и индивидуалното на 12.5км. при юношите, където България отново ще има четирима представители.

Поздравления за  10-то място за Лора Христова   – най-добро лично постижение, Валентина Димитрова и  Лора Радковска.

Да припомним, че  Лора Христова записа най-добро класиране при момичетата на световното първенство по биатлон за юноши и девойки в Ленцерхайде, Швейцария 2020 г. Тогава Лора Христова завърши на 22-ро място в преследването на 7.5 км,

Свързани статии

Back to top button