Конкурс „Когато материалите говорят, и майсторите мълчат“

Конкурс „Когато материалите говорят, и майсторите мълчат“ е  за видеоклип на тема, който обявиха  РСО „Централна Стара планина” и Европа директно – Габрово.

Инициативата е част от събитията, посветени на Европейските дни на занаятите(ЕДХЗ 2021), които ще се проведат едновременно във всички участващи държави в периода от 6 до 11 април 2021 г. Координатор в България за шести път е РСО „Централна Стара планина“, съобщават от Община Троян.

Целта на конкурса за видеоклип е да насочим вниманието на широката общественост и ценителите на ръчно изработените изделия към материалите и тяхното неотменимо присъствие в занаятчийските ателиета, да ги популяризираме като ресурс и обект за въздействие, да се преклоним пред таланта на майсторите, в чиито ръце материалите оживяват за да разказват, вдъхновяват и получат най-добрите си превъплъщения.

В конкурса могат да участват занаятчии, които извършват своята дейност на територията на общините от РСО „Централна Стара планина”. Всеки участник може да представи до 3 видеозаписа.

Видеоклиповете се изпращат до 15 март 2021 г. на имейл: rso-csp@rso-csp.org с линк през Wetransfer, Google Drive или друга интернет платформа за споделяне на файлове.

Видеоклиповете, които отговарят на изискванията и темата, ще бъдат публикувани в създадено събитие на Фейсбук страницата на РСО „Централна Стара планина”.

Клиповете трябва да са с продължителност до 3 минути. Да са създадени специално за този конкурс и в началото или в края на видеоматериала да се появяват логата на РСО „Централна Стара планина”, Европа директно – Габрово и Европейски дни на художествените занаяти.
Да бъдат записани с телефон в хоризонтално положение, видеокамера или фотоапарат в занаятчийско ателие или друга подходяща обстановка и да бъдат придружени от попълнена Декларация за информирано съгласие.

Трите най-добри видеоклип, оценени от 3-членно жури ще получат финансиране в размер до 100 лева и ще бъдат включени в основната програма на ЕДХЗ 2021.

Резултатите ще бъдат публикувани на официалния уеб сайт на РСО „Централна Стара планина” на 23 март 2021 г.

 

Свързани статии

Back to top button