Конкурс „Когато материалите говорят, и майсторите мълчат“

Конкурс „Когато материалите говорят, и майсторите мълчат“ е  за видеоклип на тема, който обявиха  РСО „Централна Стара планина” и Европа директно – Габрово.

Инициативата е част от събитията, посветени на Европейските дни на занаятите(ЕДХЗ 2021), които ще се проведат едновременно във всички участващи държави в периода от 6 до 11 април 2021 г. Координатор в България за шести път е РСО „Централна Стара планина“, съобщават от Община Троян.

Целта на конкурса за видеоклип е да насочим вниманието на широката общественост и ценителите на ръчно изработените изделия към материалите и тяхното неотменимо присъствие в занаятчийските ателиета, да ги популяризираме като ресурс и обект за въздействие, да се преклоним пред таланта на майсторите, в чиито ръце материалите оживяват за да разказват, вдъхновяват и получат най-добрите си превъплъщения.

В конкурса могат да участват занаятчии, които извършват своята дейност на територията на общините от РСО „Централна Стара планина”. Всеки участник може да представи до 3 видеозаписа.

Видеоклиповете се изпращат до 15 март 2021 г. на имейл: rso-csp@rso-csp.org с линк през Wetransfer, Google Drive или друга интернет платформа за споделяне на файлове.

Видеоклиповете, които отговарят на изискванията и темата, ще бъдат публикувани в създадено събитие на Фейсбук страницата на РСО „Централна Стара планина”.

Клиповете трябва да са с продължителност до 3 минути. Да са създадени специално за този конкурс и в началото или в края на видеоматериала да се появяват логата на РСО „Централна Стара планина”, Европа директно – Габрово и Европейски дни на художествените занаяти.
Да бъдат записани с телефон в хоризонтално положение, видеокамера или фотоапарат в занаятчийско ателие или друга подходяща обстановка и да бъдат придружени от попълнена Декларация за информирано съгласие.

Трите най-добри видеоклип, оценени от 3-членно жури ще получат финансиране в размер до 100 лева и ще бъдат включени в основната програма на ЕДХЗ 2021.

Резултатите ще бъдат публикувани на официалния уеб сайт на РСО „Централна Стара планина” на 23 март 2021 г.

 

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button