Консултации за предстоящите парламентарни избори

Консултации за предстоящите парламентарни избор са провели  основните политически сили  в Троян по покана на Кмета на Община Троян – г-жа Донка Михайлова, съобщават от Общинска администрация.
Причината е провеждането на избори за Народно събрание на 21.04.2021 г. В тях взеха участие представители на партии и коалиции, представени в националния и Европейския парламенти.
Г-жа Михайлова запозна присъстващите с Решение № 23 от 18.02.2021 г. на РИК – Ловеч, с което се определя броя на членовете в избирателните секции, както следва: ПП „ГЕРБ“ – 172 бр., Коалиция „БСП за България“ – 127 бр., ПП „Движение за права и свободи“ – 61 бр., Коалиция „Обединени патриоти – НФСБ, АТАКА и ВМРО“ – 61 бр., ПП „ВОЛЯ“ – 61 бр. Коалиция „Демократична България – Обединение“ – 9 бр.

 Консултации за предстоящите парламентарни избори
Донка Михайлова

С пълно единодушие е определен съставът на секционните избирателни комисии за територията на Община Троян, област Ловеч.
ПП „ГЕРБ“ ще получи председателството в 21 избирателни комисии, срещу 20 за „БСП за България“ и по 8 за ДПС и Коалиция „Обединени патриоти“.
Писмените си предложения за поименен състав на СИК партиите и коалициите ще могат да предоставят до 17.00 часа на 24 февруари 2021 г.
В съответствие с Решение № 2062-НС от 16.02.2021 на Централната избирателна комисия в срок до 16 март предстои да бъдат проведени и консултации за определяне броя и състава на подвижни СИК за избиратели с трайни увреждания.

 

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button