Oбщина Троян с първа награда от ИПА

Oбщина Троян с  първа награда от ИПА(Институт по публична администрация), съобщават от  пресцентъра на института.

На 26.02.2021 г. се проведе церемония за награждаване на победителите в Конкурса за добри практики в администрацията за 2020 г. В сградата на ИПА присъстваха представители на администрациите, чиито добри практики са класирани на първите три места във всяка от категориите на конкурса – Управление на хората, Технологични решения за открито управление и Социална отговорност. Служители от останалите администрации, участвали в конкурса, имаха възможност на наблюдават събитието онлайн.

Конкурсът се проведе по проекта на ИПА „Дигитална трансформация в обучението – дигитална компетентност и учене“, финансиран от Оперативна програма „Добро управление“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.

През 2020 г. бяха получени общо 51 добри практики, като половината от тях са за категорията „Социална отговорност“. Експертни комисии оцениха получените предложения и излъчиха победителите по категории. Oбщина Троян с награда от ИПА

В категория „Социална отговорност“ първото място е за Oбщина Троян с практика „Общински фонд за подкрепа на професионалното развитие на кадри от сектор Здравеопазване в община Троян“. Наградата прие г-жа Донка Михайлова, кмет на общината. При награждаването беше казано:

“В последните три издания на конкурса Община Троян е била винаги сред първите три отличени администрации в категория “Социално отговорни общини”. Как го правите, г-жо Михайлова? С ентусиазма си заразявате и другите.” – това  казаха при връчването Oбщина Троян с награда на тазгодишния конкурс на Института за публична администрация.

Второ място: Областна администрация Разград. Трето място: Национална агенция за приходите  и Областна администрация Хасково

Наградите връчи г-н Борис Колев, изпълнителен директор на Специализираната мрежа за корпоративна социална отговорност в България.

Всички добри практики от 2020 г. са включени в специален сборник, който ще бъде публикуван на интернет страницата на ИПА.


Свързани статии

Back to top button