„Отпечатъци от стари времена“ в Музея на занаятите

„Отпечатъци от стари времена“ е изложба, която по традиция  представя пред троянската общественост   в Музея на занаятите в Троян. Тази година тя отново ще се случи, макар и без официалното откриване, предвид епидемичната обстановка.

От 3 март до 10 май 2021 г. ще бъдат представени ценни археологически находки открити на територията на Община Троян,  областта и съхранявани във фондовете на Музея.

След излезлия от печат археологически каталог през 2019 г. с автор проф. Иван Христов, тази изложба е следващата стъпка към пълноценното представяне на находките пред публика. В допълнителния изобразителен материал ще можете да се запознаете с хронологията на археологическите проучвания през годините, както и с историята на най–значимите обекти в региона.

Като част от събитието Музеят е подготвил за своите посетители информационен флаер и атракция, от която ще могат да отнесат със себе си отпечатък от антична монета с лика на император Траян.

Вратите в празничния ден ще са отворени за посетители от 9.00 до 17.00 часа със свободен достъп, при спазване на противоепидемичните мерки.

В същия ден представяне на изложбата „Отпечатъци от стари времена“ ще може да се види на  Фейсбук страницата на музея: https://www.facebook.com/mnhzpi

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button