ОУ „Васил Левски“, с. Борима участва в състезанието Spelling Bee 2021

ОУ „Васил Левски“, с. Борима участва в състезанието Spelling Bee 2021. Шанел, Галена   и Преслав продължават в регионалното състезание.
ОУ „Васил Левски“, с. Борима,  Троян, област Ловеч вече има участници в регионалния кръг на единадесетото издание на Националното състезание по правопис на английски език Spelling Bee. Състезанието, което организира тяхната учителка по английски език Марияна Станчева, бе много емоционално и интересно. Учениците се подготвяха в продължение на три месеца.
Шанел Кехайова от 6 клас се класира на първо място в училищния кръг, който се проведе на 26 февруари в боримското училище.
Шанел спелува правилно думата „CROWD“ и победи Галена Емилова, която остана втора.
Преслав Памуков от 4 клас стана първенец от начален курс като спелува правилно думата „SMILE“ , а на второ място бе Стефани Петкова от 2 клас.

Учениците  от ОУ „Васил Левски“,дир. Иванка Миткова  имат право да участват на регионалното състезание, което ще се проведе на 27 март,
2021 г. А националният кръг на състезанието ще се проведе на 24 април 2021 в София.
Spelling Bee е традиционно американско състезание, в което състезателите спелуват (от англ. spelling), т.е. произнасят буква по буква различни думи на английски език. Целта на състезанието е да повиши интереса на учениците към изучаването на английски език и да подобри знанията им чрез забавни и интерактивни дейности. Тази година състезанията се провеждат под наслов „BEEcause we need them“.

В тази различна учебна година решихме да предложим на нашите пчелички от ОУ „Васил Левски“, с. Борима да излязат навън, да се върнат към природата, да наблюдават, да общуват и да научат повече за пчелите и тяхната изключителна роля за нашата планета и за човечеството.
Състезанието се организира от Фондация “Корпус за образование и развитие – КОРПлюС”. То се осъществява в партньорство с Фондация „Америка за България”, Посолството на САЩ и Министерството на образованието и науката.

Източник
www.spellingbee.bg 

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Проверете също
Close
Back to top button