Седмица на здравословното хранене се проведе в ДГ „Здравец“

Седмица на здравословното хранене се проведе в ДГ „Здравец“ в изпълнение на заложените в „Програма за закрила на детето“ на Община Троян, цели за подобряване на детското здраве чрез здравословно хранене на децата в детските градини, през последната седмица на месец януари, в Четвърта подготвителна група „Мечо Пух“ .

Седмицата  започна с лекция за здравословното хранене и бе онагледена с хранителни продукти, от които децата с помощта на своите учителки – г-жа Марияна Петкова и г-жа Станислава Тренчева, построиха „Хранителна пирамида“.

За децата бяха изработени готварски шапки от рециклиран материал, а родителите ни снабдиха с малки готварски престилки.

В следващите дни любознателните малчугани направиха собственоръчно изцеден цитрусов сок, богат на Витамин С, „усмихнати“ сандвичи, наблюдаваха процеса на заквасване на прясно краве мляко, съпроводен с разказ за „Легендата за българското кисело мляко“.Седмица на здравословното хранене се проведе в ДГ "Здравец" -1

В последния ден от Седмица на здравословното хранене малките троянски готвачи си направиха най-вкусните здравословни бонбони от бисквити.

Поради епидемиологичната обстановка родителите имаха възможност да наблюдават дейностите чрез представени от детската градина видеоматериали, както и да се запознаят с авторска разработка за създаването на здравословни хранителни навици в ранна детска възраст.

С грижа към своите възпитаници Детска градина „Здравец“  Троян търси иновативните подходи за популяризиране на здравословното хранене сред децата от 3 до 7 години.

Седмица на здравословното хранене се проведе в ДГ "Здравец" -2

За Община Троян – 1 случай на COVID-19, за областта – 13

 

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button